Waterbesparende Douchekop
Energiebesparing,  Gasbesparing

3x Waterbesparende douchekop vergeleken

Douchen doen we met z’n allen gemiddeld vijf keer per week, negen minuten lang. Niet zo gek dus dat er een waterbesparende douchekop op de markt is gekomen. Voor een eenpersoonshuishouden kan het met de huidige gasprijzen al ruim €150,- besparen! Gebruik onze rekenhulp om te kijken wat het in jouw situatie kan schelen.

Douchekoppen

De drie douchekoppen die we vandaag gaan vergelijken zijn de Vivid Green waterbesparende douchekop, de Tiger Tyne waterbesparende douchekop en de Grohe waterbesparende douchekop.

We zullen onder andere kijken naar

 • Besparing, hoeveel water bespaart de douchekop werkelijk?
 • Gebruiksgemak, welke standen heeft de douchekop, wat zijn de ervaringen met deze douchekop, is hij gemakkelijk te monteren et cetera.
 • Degelijkheid, kan de douchekop tegen een stootje, zijn er aanpassingen gedaan aan de douchekop om deze bijvoorbeeld steviger te maken?

Waterbesparende douchekop Vivid Green

Waterbesparende Douchekop Vivid Green

De waterbesparende douchekop van Vivid Green is de goedkoopste op ons lijstje. Met een prijs van slechts €16,95 is hij ruim twee keer zo goedkoop als de Tiger douchekop! Maar hoe is dan de prijs-kwaliteitverhouding?

Besparing

De Vivid Green kan volgens de fabrikant tot wel 30% water besparen door de revolutionaire micro-mondstuktechnologie die de uitlaatgaten kleiner maakt. Hierdoor heb je met dezelfde waterdruk een hogere druk uit de douchekop, en hoef je de douche dus minder hard aan te zetten.

Gebruiksgemak

Het aansluiten van de Vivid Green douchekop is een fluitje van een cent. Door de universele aansluiting is hij namelijk gemakkelijk op iedere doucheslang te monteren. Hier heb je dus absoluut geen monteur of loodgieter voor nodig!
Ook is de Vivid Green douchekop voorzien van drie standen: Massage, regenval en een consistente dichte straal. Hierdoor is er voor iedereen wel een fijne stand te vinden en is het een fijne douchekop in gebruik. Ook de reviews op bol.com zijn lovend! Met een gemiddelde van een 4,9/5 uit 21 stemmen. De fijne douchestanden worden gecomplimenteerd evenals het gemak om de douchekop te installeren!

Degelijkheid

De douchekop is gemaakt van stevig ABS plastic waarvan de kracht ook in de reviews op bol.com worden geprezen. Voor het geld lijkt de Vivid Green dus een uitstekende, stevige bouwkwaliteit te hebben.

Bijzonderheden

Maar het meest opvallende van de Vivid Green is nog niet benoemd. Dit zijn namelijk de filterende bolletjes die in de doorzichtige douchekop zitten. Hier zijn drie soorten bolletjes in geplaatst:

 • Anion bolletjes, die de huid soepel maken en vermoeidheid verminderen
 • Mineraal bolletjes, die helpen bij een gezonde huid
 • Keramiek bolletjes, die bacteriën en onzuiverheden verwijderen

Waterbesparende douchekop Grohe

Grohe waterbesparende douchekop

Grohe is een groot, bekend Duits sanitairmerk, en kon dan ook niet achterblijven bij het produceren van een waterbesparende douchekop. Qua prijs zit de Grohe vandaag tussen de andere twee douchekoppen in.

Besparing

Volgens de site van het Duitse merk zorgt de GROHE Water Saving doorstroombegrenzer ervoor dat de douchekop slechts 5,7 liter water per minuut gebruikt. Dit is iets meer dan de helft van een gemiddelde douche! Dit maakt de Grohe de meest zuinige douchekop uit onze test.

Gebruiksgemak

Ook de douchekop van Grohe is gemakkelijk vast te schroeven op alle standaard doucheslangen. Hierdoor kun je snel onder één van de twee standen van de douchekop gaan staan. Want volgens de fabrikent kent deze douche alleen de ‘rain’ en ‘jet’ standen. En zou daarmee dus een stand minder hebben dan de concurrentie. Echter zijn er twee ’tussenstapjes’ ingeregeld, waardoor je ook een mooi gemiddelde tussen de standen kunt kiezen. En de douchekop dus eigenlijk vier standen heeft!
Verder is de Grohe douchekop voorzien van het SpeedClean anti-kalk systeem, waardoor ontkalken een fluitje van een cent is!
In de reviews wordt het design, de betrouwbaarheid en het fijne gebruik gewaardeerd. Wel zijn er mensen die zeggen dat de douchekop misschien té waterbesparend is. De douchekop wordt gewaardeerd met een 4,0/5 uit 78 reviews.

Degelijkheid

De douchekop van Grohe oogt degelijk, en zo voelt hij ook. Zo vinden we ook terug in de reviews van Bol.com. Maar niet alleen het hoofddesign is degelijk, zo heeft Grohe ook een aantal handige snufjes toegevoegd om de douchekop nóg langer mee te laten gaan!

 • Inner WaterGuide
  Dit zorgt ervoor dat het warme water in de douchekop niet tegen de buitenranden aankomt. Waardoor de coating op de douchekop langer meegaat en minder snel scheurt.
 • ShockProof siliconen ring
  Om de buitenkant van de douchekop is de ShockProof siliconen ring aangebracht, waardoor hij extra goed beschermt is tegen beschadigingen bij het vallen.

Waterbesparende douchekop Tiger Tyne

Waterbesparende douchekop van Tiger Tyne

De Tiger Tyne douchekop valt op door zijn vormgeving, in tijdloos strak mat zwart met een relatief grote douchekop. Met een prijs van €39,89 is het wel de duurste uit de test. Is hij het waard?

Besparing

Volgens de fabrikant wordt de Tiger Tyne geleverd met Comfort Water Saver. Hiermee kun je water besparen zonder in te leveren op comfort. Hierdoor gebruikt de Tiger Tyne bij een hoge waterdruk slechts 7 liter water per minuut. Dit is 30% minder dan een gemiddelde douchekop.

Gebruiksgemak

Ook de Tiger Tyne is weer gemakkelijk aan te sluiten op iedere 1/2″ doucheslang en daardoor dus snel te gebruiken. Verder is ook de Tiger Tyne voorzien van drie waterstanden: ‘vol’, ‘bruisend’ en ‘massage’. Deze standen zijn gemakkelijk te kiezen door de regelplaat, die speciaal gemaakt is om ook met natte handen te kunnen bedienen. En ook de Tiger heeft anti-kalk nozzles, waardoor kalk gemakkelijk te verwijderen is!
In de reviews van bol.com krijgt de Tiger een 4,9/5 uit 8 reviews. Hierbij worden vooral de “perfecte stralen” genoemd en het design. Ook het gemak om van standen te wisselen valt op!

Degelijkheid

Door speciale technologie is de zwarte coating van de douchekop tot wel tien keer meer krasbestendig. En net als bij de Grohe wordt ervoor gezorgd dat de douchekop nooit te warm wordt, waardoor de coating het nóg langer uithoudt.

Bijzonderheden

De douchekop van Tiger valt op door de strakke, tijdloze, mat zwarte coating die hij heeft. Hierdoor staat de douchekop goed in moderne badkamers en is hij een lust voor het oog. Daarnaast is de douchekop met 12cm de grootste uit de test (vergeleken met de 8cm van Vivid Green en 10cm van Grohe). Dit in combinatie met de gemakkelijk af te stellen stralen, die ook nog eens heerlijk zijn. Is de Tiger zijn geld meer dan waard!

Conclusie

Ben je op zoek naar een goedkope waterbesparende douchekop dan is de Vivid Green absoluut de juiste keuze. Hij kost een stuk minder dan de concurrenten en krijgt lovende recensies. Daarnaast is hij gevuld met zuiverende stenen!

Ben je bereid iets meer te betalen voor een degelijke en zuinige douche, dan is de Grohe jouw douchekop. Het is de meest zuinige uit onze test. En Grohe heeft er van alles aan gedaan om de douchekop te verstevigen en degelijk te maken.

Heb je een moderne badkamer en ben je op zoek naar een bijpassende waterbesparende douchekop. Of vind je comfort juist heel belangrijk? Dan is de Tiger dé douchekop die je wil hebben. Met zijn strakke tijdloze design, gebruiksgemak en grote douchekop is hij absoluut de hogere prijs waard.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *