Gas besparen met radiatorfolie

Gas besparen met radiatorfolie, bespaar tot 35 m3 gas per vierkante meter door middel van het plaatsen van radiatorfolie.

Een relatief goedkope en eenvoudige manier van gas besparen is het plaatsen van radiatorfolie. Voor een klein bedrag kunt u voldoende radiatorfolie voor een heel huis kopen. Afhankelijk van de huidige isolatie, kan de opbrengst van slechts 3 vierkante meter radiatorfolie al oplopen tot €500 euro per jaar.

Achtergrond RadiatorBesparing gas per m² radiatorfolie
Goed geïsoleerde muur5 m³
Slecht geïsoleerde muur10 m³
Dubbel glas25 m³
Enkel glas50 m³
Zoals in deze tabel te zien is, is de besparing van gas door gebruik te maken van
radiatorfolie afhankelijk van de achtergrond van de radiator. Des te minder de
achtergrond geïsoleerd is, des te meer er bespaard kan worden door het plaatsen van
radiatorfolie.

Het plaatsen van radiatorfolie heeft een aantal voordelen.
Ten eerste kunt u radiatorfolie achter de radiator plakken. Hierdoor is de folie niet zichtbaar en is dit dus niet storend in de huiskamer.
Daarnaast gaat het opwarmen van de ruimte een stuk sneller en de warmte blijft langer hangen in de ruimte.
Tot slot is radiatorfolie door de kleine investering al snel rendabel.

Besparen met radiatorfolie

Hoeveel gas u kunt besparen door het plaatsen van radiatorfolie is afhankelijk van de huidige isolatie van de woning. Hoe slechter de huidige isolatie, hoe meer gas er kan worden bespaard door radiatorfolie. Hierdoor kunnen de opbrengsten van radiatorfolie enorm verschillen. Zo is in een uitstekend geïsoleerde woning, de opbrengst jaarlijks gemiddeld €20,00. Echter kan dit ook oplopen tot €500,00 naar mate de huidige isolatie minder wordt.

Bevestiging

Gas besparen met radiatorfolie

De bevestiging van radiatorfolie is simpel en goed zelf uit te voeren.
Wanneer u een rol radiatorfolie hebt aangeschaft, kan het opmeten van de radiator beginnen. Wanneer de maten bekend zijn, kunt u de radiatorfolie op maat knippen. Het is van belang om een klein beetje speling te houden. Dit kan 5-10 cm zijn. Hierdoor valt de folie mooi achter de radiator en is deze niet zichtbaar. Wanneer de folie op maat geknipt is kan deze door middel van tape worden bevestigd achter op de radiator. Ook zijn er radiatorfolies beschikbaar met bijgeleverde magneten. Zo kunnen taperesten of loslatende tape voorkomen worden. Met magneten kunt u de folie dan simpel aan de radiator bevestigen. De radiator kan dan gewoon blijven hangen. De folie zal direct zijn werk gaan doen. Aan de achterkant van de radiator, zal de muur niet meer opwarmen. De warmte die normaal in de muur zou trekken zal nu de ruimte gaan verwarmen.

Bereken jouw voordeel:Jouw besparing:Kijk op Zelf Gas Besparen voor onze overige bespaartips.