Geldbesparen groen
Energiebesparing

Een overzicht van subsidiemogelijkheden voor energiebesparing

Als je energie wilt besparen en je gasrekening wilt verlagen, kan het soms duur zijn om de benodigde maatregelen te nemen. Gelukkig zijn er verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar die je kunnen helpen om deze kosten te dekken. Zoals de Subsidiemogelijkheden voor energiebesparing: SEEH, ISDE, EDS en lokale subsidieregelingen. In deze blog geven we een overzicht van de belangrijkste subsidiemogelijkheden voor energiebesparing.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is een landelijke subsidie die beschikbaar is voor eigenaren van een woning die energiebesparende maatregelen willen treffen. Je kunt deze subsidie aanvragen als je minimaal twee energiebesparende maatregelen uitvoert, zoals het isoleren van het dak, gevel of vloer, of het installeren van HR++ glas of een warmtepomp. De subsidie bedraagt maximaal 20% van de kosten van de maatregelen, met een maximum van €10.000,-.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een landelijke subsidie die beschikbaar is voor de aanschaf van duurzame warmte-installaties, zoals warmtepompen en zonneboilers. Je kunt deze subsidie aanvragen als je een duurzame warmte-installatie aanschaft en laat installeren door een erkend installateur. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type apparaat en de hoeveelheid energie die het bespaart.

Subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties (EDS)

De Subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties (EDS) is een subsidie die beschikbaar is voor sportverenigingen die hun accommodatie willen verduurzamen. Je kunt deze subsidie aanvragen als je investeert in energiebesparende maatregelen, zoals LED-verlichting, zonnepanelen, of isolatie. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type maatregel en de besparing die het oplevert.

Lokale subsidieregelingen

Naast de landelijke subsidiemogelijkheden zijn er ook veel lokale subsidieregelingen beschikbaar. Deze verschillen per gemeente, maar vaak zijn er subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van de woning of het installeren van zonnepanelen. Informeer bij je gemeente naar de mogelijkheden.

Groene financiering

Als er geen subsidies beschikbaar zijn, kun je ook kijken naar groene financiering. Dit zijn leningen of hypotheken met een lage rente die speciaal bedoeld zijn voor duurzame investeringen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van de woning. Informeer bij je bank naar de mogelijkheden.

Conclusie subsidiemogelijkheden voor energiebesparing

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar voor energiebesparing. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) zijn landelijke subsidies die beschikbaar zijn voor eigenaren van een woning en voor de aanschaf van duurzame warmte-installaties. Daarnaast is er de Subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties (EDS) voor sportverenigingen die hun accommodatie willen verduurzamen. Lokale subsidieregelingen verschillen per gemeente, maar bieden vaak ook mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Als er geen subsidies beschikbaar zijn, kun je ook kijken naar groene financiering, zoals leningen of hypotheken met een lage rente speciaal bedoeld voor duurzame investeringen. Het is daarom zeker de moeite waard om je te verdiepen in de beschikbare subsidiemogelijkheden en te kijken welke voor jou van toepassing zijn. Zo kun je bijdragen aan een duurzamere toekomst en tegelijkertijd besparen op je energierekening.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *