Energie besparen

Om energie te besparen hoef je écht niet in het donker of de kou te zitten. Ook is het niet nodig om dure aanpassingen aan het huis of aansluitingen te doen. Eigenlijk kan energie besparen namelijk heel simpel zijn!

Zo kun je gebruik maken van slimme apparatuur en zo Energie besparen met slimme apparaten. Dit hoeft slechts enkele euro’s te kosten, en zorgt vrijwel direct voor veel gemak en besparing!
Voorkom sluipverbruik van energie is een andere manier van energiebesparing. Hier zijn veel (slimme) apparaten voor te vinden, maar kan zelfs al met de apparaten die je nu al in huis hebt.

Je kunt natuurlijk wel een investering doen om uiteindelijk op de lange termijn besparen, zo kun je jouw Energierekening verlagen met zonnepanelen. Deze investering is een stuk hoger dan die van een slim apparaat of een speciale stekkerdoos. Maar zonnepanelen verdienen zichzelf op de lange baan wel terug, waardoor je jouw energierekening blijvend flink kan verlagen.

Ook kun je overwegen om de lampen in en rond het huis te vervangen voor ledlampen. LED lampen zijn er tegenwoordig in alle soorten, maten en kleuren. En er zijn zelfs slimme lampen te koop en LED-lampen die van kleur kunnen veranderen. Hierdoor is er altijd een geschikte lamp voor jou. En het verbruik van een LED lamp is vele malen lager dan die van de conventionele gloeilamp.

Het voordeel van al deze oplossingen is dat je ze slechts één keer hoeft te kopen en er daarna altijd profijt van zult hebben.

Zelf Gas Besparen icoon
Zelf Gas Besparen icoon

Heeft u vragen, opmerkingen of toevoegingen? Neem gerust contact op via info@zelfgasbesparen.nl en we horen het graag. Samen kunnen wij Nederland een beetje schoner maken en minder afhankelijk laten worden van duur aardgas.